Gajdos Attila: Most a háború elől menekülteknek van szükségük a segítségre

AC News 2022.03.06. Profil

Gajdos Attila: Most a háború elől menekülteknek van szükségük a segítségre

Gajdos Attila különleges gospel csapatot alapított, akikkel mélyszegénységben élő gyermekeket támogatnak és most a háború elől menekülteknek is megpróbálnak segíteni. Mint mondja, ez a műfaj, a gospel egy szívből fakadó zenei irányzat.

Csanyi cikk

- Milyen indíttatásból alakítottátok meg a Together Gospel Singers formációtokat?

- A Together Gospel Singers egy egyszeri alkalomból való összeállásnak indult 2018. augusztus 24-én. Csobán Éva – aki egyébként a csapat menedzsere, koordinátora - szüleinek az 50. házassági évfordulójára kértek fel minket, hogy készítsünk egy gospel műsort. Annyira jól sikerült, hogy adta magát a helyzet, hogy dolgozzuk ki komolyabban ezt a projektet, hisz láthatóan nagy igény van rá. Azóta gyakorlatilag folyamatosan járjuk az országot és sok különleges esketést tettünk már igazán egyedivé és exkluzívvá.

- Mit lehet tudni a többiekről? Velük mennyire régi az ismeretség?

- Sándor Évivel  és Mogyoróssy Adriennel gyakorlatilag hosszú évek óta együtt énekelünk a Vegas Showband party zenekarban, így abszolút összeszokott a mi hármasunk. Az évek alatt úgy összahangolódtunk, hogy gyakorlatilag egy tekintetből tudjuk, hogy a másik mit érez, mit gondol. A gospel műfaj szívből fakadó zenei irányzat, melynek lényege a szeretet átadása a zene nyelvén. A mi összehangolt energiáinkkal ennek átélése minden előadáson magával ragad minket, és láthatóan a közönséget is, akik sokszor önfeledt éneklésbe kezdenek.

- Hol szoktatok fellépni, mennyire van igény erre a műfajra Magyarországon?

- Mivel az igény már az indulásunk kezdetén nyilvánvalóan nagy volt, így többféle műsort dolgoztunk ki. Van műsorunk esketésekre, ahol a szertartáson vagyunk jelen. Céges rendezvényekre, kiállításmegnyitóra, házavatásra is hívnak minket, ahol rövidebb vagy akár hosszabb műsorral, élő zenekarral is fel tudunk lépni. Tavaly a budapesti Bazilika karácsonyi vásárán 8 alkalommal léptünk fel, és a megnyitó ünnepségen is mi énekelhettünk az első gyertyagyújtásnál.

- Hogyan tudod összeegyeztetni a feladatokat a ShyGys ügyeivel?

- A két projekt jól megfér egymás mellett az életemben. Stílusban különbőző műfajúak ugyan, mégis a lelkem azonos örömmel vesz részt bennük. Rájöttem, ha szívből lelkesedünk valamiért, az olyan energiákkal tölt fel bennünket, ami összeköt mindannyiunkat. Így gyakorlatilag mindegy milyen stílusban működöm éppen, a lényeg az átélt örömérzetben van. Azt pedig a ShyGys és a Together Gospel Singers koncertjein egyaránt megélem.

- Egy nagykoncertre is készültetek a közeljövőben…

- Így igaz. Az eredeti terveink szerint 2021. december 5-én terveztünk újra egy nagyszabású adventi koncertet az Off Kultúrszövőgyárban. Sajnos a jelenlegi vírushelyzet nem tette lehetővé, hogy azt meg is tartsuk, pedig igen nagy lendülettel készültünk rá. Vendégművészekkel, kórussal egybekötött koncert lett volna. Mivel a gospel-érzés a szeretből fakad, így közel áll hozzánk a segítségnyújtás, ezért a koncert teljes bevételét az „Örökbe fogadok egy ovit“ mozgalomnak ajánlottuk fel, akik több mint 26 ezer mélyszegénységben élő gyermeket támogatnak. Sajnos azonban betegségek miatt a tavaszi koncert is elmarad. A napokban jutattunk el egy segélycsomagot (takarókat, ruházatot, tartós élelmiszert) a határra. Most a háború elől menekülteknek van szükségük a segítségre. Ahol és ahogy tudunk segítünk. Bízunk benne, hogy idén az év vége felé pótolni tudjuk a nagykoncertet.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Hihetetlen, de már nyugdíjas korba lépett Bíró Ica

Farkas Márió 2022.07.06.
A 80-as és 90-es években nem volt ember, aki ne kapta volna fel a fejét Bíró Icára. Férfiak tömegei gyűjtötték és dugdosták zsebnaptárjait, magazinokból kitépett képeit feleségeik elő...

Járai Máté: újra a helyére került minden a kis életemben

Farkas Márió 2022.07.04.
A Jászai Mari-díjas színész hazatért nyaralásából és ma reggel már az RTL Klub Reggeli című műsorában ébresztette a nézőket a tőle megszokott lendülettel.

Zimány Linda covid parával fesztiválozik

AC News 2022.07.02.
Zimány Linda péntek este tiszteletét tette a Balaton Sound VIP szekciójában. Bár körülzsongták a férfiak, mosolya nem volt az igazi. Az AcNews-nak elárulta, miért feszült be egy kicsit.

Huppsz

Dundika megtalálta a hasonmását

AC News 2022.07.05.
Dundika Instagram posztjában leplezte le ikertestvérét. Természetesen nem szó szerint, de tény, hogy megdöbbentő hasonlóság van a képen szereplő hölgy és az egykori playmate között.  

Before/After: Így néz ki Horváth Éva fiatalon és anyaként

Farkas Márió 2022.07.05.
Éva Instagramján mutatta meg jelenlegi és egykori önmagát, és bár az évek elteltek, tényleg nincs miért szégyenkeznie.

Kiss Endi kalandba bonyolódott

AC News 2022.07.05.
A rock nem futó kaland, egy életre szól, ezt tudja jól a Hooligans dobosa is. Kiss Endi hiába van túl az ötvenen, a kalandok továbbra is  vonzzák.
video5 - Kategoriak között
Video4a - Kategóriák között
video3a - Kategóriák között

AC News

Komposztálják az EFOTT fesztivál biológiai úton bontható hulladékát

AC News 2022.07.06.
Az EFOTT fesztiválon keletkező, biológiai úton bontható hulladékok szelektív gyűjtését, helyszíni előkezelését és további komposztálását is megszervezi a házigazda Magyar Agr&aac...

Megtalálták a második BVOP-s áldozatot

AC News 2022.07.06.
A büntetés-végrehajtás 29 éves hivatásos állományú tagjának holttestét a Kis-Duna híd közelében találták meg és emelték partra a kutatást végző szakemberek.

Kedvezményt kért, majd lecsapta az autókereskedőt

AC News 2022.07.05.
Nem így képzeli el egyetlenegy autókereskedő sem a gépjármű eladásához vezető utat. Mentőt kellett hívni a kereskedőhöz.

Sziréna

Potencianövelő tablettákat és cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök - Videó

AC News 2022.07.06.
Több mint egymillió szál adózatlan cigarettát, rengeteg Elf Bart, Heetset, vágott dohányt, potencianövelő tablettákat és kábítószergyanús anyagot is találtak a pénzügyőrök egy nagy...

Idős nőkre utazott az angyalföldi rabló - Videó

AC News 2022.07.06.
Idős nők nyakláncait tépte ki a gyanú szerint egy férfi, az angyalföldi rendőrök őrizetbe vették.

Szívszorító felvételek - megkezdődött a harc az utolsó csepp vízért az erdőkben

AC News 2022.07.05.
A nagyobb patakok kivételével szinte az összes kis és közepes vízfolyás kiszáradt a Bükk erdeiben, közölte a napokban a Facebook-oldalán a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület.
video2a - Kategóriák között
video3a - Kategóriák között
video5 - Kategoriak között

Itthon

Elindult a sertéshúsfogyasztást ösztönző kampány

AC News 2022.07.05.
Idén tizedik alkalommal indította el az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) a sertéshús fogyasztását ösztönző k...

A forint történelmi mélypontra került

AC News 2022.07.05.
Történelmi mélypontra került a forint az euróval, a dollárral és a frankkal szemben kedden 10 óra körül.    

A mentőből posztolt képet magáról Hoppál Péter kulturális államtitkár

AC News 2022.07.05.
Valószínűleg már túlesett a vakbélműtéten Hoppál Péter kulturális államtitkár, akit mentő vitt el a parlamentből.

Világ

Lemondott a horvát pénzügyminiszter

AC News 2022.07.06.
Személyes okokra hivatkozva, váratlanul lemondott Zdravko Maric horvát pénzügyminiszter - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) szerdán. A hírt a kormány megerősítette.

Justin Bieber babázik

AC News 2022.07.05.
Feleségével közösen, egy kedves fotón mutatta meg rajongóinak csöpp unokaöccsét.  

Az EP jóváhagyta az euró horvátországi bevezetését

AC News 2022.07.05.
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén támogatta, hogy Horvátország huszadik országként csatlakozzon az euróövezethez január elsején - közölte az uniós parlament kedden.  ...
video1a - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között
video2a - Kategóriák között

Profil

A magyar hétköznapok inspirálták az india rendező készülő sorozatát

Farkas Márió 2022.07.05.
Tyagi Pallava közel tíz éve választotta ki hazánkat, akkor filmrendezést tanulni érkezett az országba. Iskolái befejezése után Angliába utazott, ám visszahúzta a szíve Magyarországra, amire ...

Ignácz Judit: Magyarországon gyerekcipőben járnak a társadalmat érintő témák

Farkas Márió 2022.06.30.
Ignácz Judit egy Tolna megyei falucskából indult, s lett mára a magyarországi cigány értelmiség egy meghatározó alakja, aki amellett, hogy társadalmi ügyekben szólal fel, Európa több ország&aa...

Bródy János dalszövegét választotta legújabb kampányához az UNICEF

AC News 2022.06.26.
Bródy-dalszövege jelenik meg az UNICEF gyerekvédelmi szervezet legújabb termékein. A jótékony célú webshop legújabb kampányának elindításában számos népszerű zenész vesz r&eac...

Amiről beszélnek

Kiderült, hova igazol a magyar válogatott focista

AC News 2022.07.06.
A Paksi FC a hivatalos honlapján erősítette meg a hírt, miszerint Böde Dániel meghosszabbította a szezon végén lejárt szerződését.    

Megnősült Zsidró Tamás legidősebb fia

AC News 2022.07.06.
A sztárok fodrásza eleinte félt, hogy 25 éves fiának korai még a házasság, ám Dominik és  írónő kedvese, Mészáros Dorka készen álltak  az elköteleződésre. &nbs...

Gáspár Virág leérettségizett - így ünnepelte a családja

Farkas Márió 2022.07.05.
Nem akármilyen módon ünnepelte családja Gáspár Virágot, aki sikeres érettségit tett.
video1a - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között
Remiz uzlethaz - felugro