Pancsó Gergely: Gondoskodom róla, hogy póló ne maradjon szárazon

Pataki József 2022.11.05. Profil

Pancsó Gergely: Gondoskodom róla, hogy póló ne maradjon szárazon

Az edző, már gyermekkora óta sportol minden egyes nap, így nem volt kérdés annak idején, hogy milyen irányba fog elmozdulni az élete. Azóta rengeteg versenyen mérettette meg magát, és sikert sikerre halmozott. Évek óta a Miss World Hungary felkészítő edzője, jelenleg is az Oxygen Welness Naphegy csoportos órák szakmai vezetője, és több médiából ismert személy is hozzá jár személyi edzésre.

Cba - cikk közötti

– Nemrégiben a Just Clear Awardson megnyerted az Év férfi prezentere díjat. Minek tulajdonítod ezt a sikert?

– Az idei évben két nagy fitnesz rendezvényen is a nagyszínpadon tarthattam órát, ami óriási megtiszteltetés volt számomra. Ettől függetlenül nagy meglepetésként ért, mikor felkértek erre a díjra. Bevallom, reméltem, hogy egyszer elnyerhetem és titkon nagy vágyam is volt, ezért nagyon büszke vagyok rá. Azt gondolom, hogy a kitartásomnak és az elhivatottságomnak köszönhetem a díjat, az elmúlt években sokat dolgoztam azon, hogy a legjobbak közt tartsanak számon a szakmában.

– Számos sporteredményt tudsz felmutatni 2005 óta. Honnan indult a testmozgás iránti elkötelezettség, szeretet?

– Egészen kisgyermek korom óta napi szinten sportolok, 10 éves koromban ismerkedtem meg az aerobik sporttal. Vicces történet, mert eredetileg a kishúgomat vittük aerobik edzésre, amire végül én is beálltam és ott ragadtam. Az aerobik azóta is az életem része 12 évig válogatott szinten versenyeztem, eközben pedig elindult edzői karrierem is. A mozgás szeretete egyértelműen belülről jön, én döntöttem úgy, hogy versenyezni szeretnék, és a sport irányába fogok továbbtanulni is. Azóta azon dolgozok, hogy edzéseimen keresztül másokkal szerettessem meg a testmozgást.

– A családban volt valaki, aki példát mutatott/ szintén ezt az utat követte?

– A szüleim is sportoltak, de végül nem ezt a pályát választották. Ennek ellenére mindig ők voltak a legfőbb támogatóim, mindenben számíthattam és szerencsére számíthatok is rájuk a mai napig. Hálás vagyok nekik, hogy lehetővé tették nekem, hogy pécsiként, Budapesten a Testnevelési Egyetemen folytathassam a tanulmányaimat a gimnázium után, ezzel is támogatva karrierem indulását. Testvérem pedig már az én példámat követve választotta a testnevelő tanári pályát, kiegészítve egy matek szakkal, amiben viszont biztos nem én voltam a példakép.

– Jelenleg az Oxygen csapatát erősíted. Hogyan kerültél hozzájuk?        

– Egy kedves barátom dolgozott az Oxygen Naphegyen személyi edzőként és ő szólt, hogy lenne lehetőség aerobik edzéseket tartani. Felvettem a kapcsolatot az akkori szakmai vezetővel, akivel hamar megtaláltuk a közös hangot, így a rá következő héten el is kezdtem dolgozni a teremben. Ennek már 8 éve, azóta a csoportos órák szakmai vezetője lettem és én igyekszem összeállítani a legjobb edzői csapatot.

– Mi a te edzői filozófiád?

– Azt gondolom az a legfontosabb, hogy találjuk meg azt a mozgásformát, ami örömet okoz. Ha valamit kényszerből, kötelező jelleggel csinálunk, de legbelül nem élvezzük, az nem fog sokáig tartani, az első adandó alkalommal az edzés lesz az, amit félre teszünk. Ha megtaláljuk a számunkra kedves mozgásformát, akkor anélkül tehetünk az egészségünkért, hogy az különösebben megterhelő lenne számunkra. Szóval ezt tartom a legfontosabbnak, élvezd a mozgást!

– Mi a leggyakoribb tévhit, amivel egy-egy vendégnél szembesülsz?

– Rengeteg tévhittel találkoztam már. Az egyik kedvencem, mikor bárki azt gondolja, hogy súlyzót ragad és másnapra Schwarzenegger méretű izmai lesznek. A másik klasszikus, ami eszembe jutott, hogy sokan hasizom gyakorlatokat végeznek, hogy vékonyabbak legyenek. Sajnos mindkettő távol áll a valóságtól, bárcsak ilyen egyszerű lenne. Ezért is tartom fontosnak, hogy ha nem vagyunk biztosak abban, amit csinálunk, ne legyünk restek szakember segítségét kérni.

– Van valami sajátossága az edzőprogramodnak?

– Az aerobik óráimat sok év tapasztalata alapján állítom össze. Aki rendszeresen jár hozzám, biztos több dolgot kitudna emelni az edzéseimből, amik között valószínűleg szerepelne a guggolás és a plank szó. Ahogy én írnám le az órámat, egy zenére végzett erősítő edzés, amin garantáltan megmozgatunk minden izomcsoportot, rengeteg guggolással, kitöréssel, törzserősítésekkel gondoskodok róla, hogy póló ne maradjon szárazon.

– Hogyan lettél a Miss World Hungary felkészítő edzője?

– Sarka Kata kért fel 2018-ban, hogy készítsem fel az adott évi királynőt a világversenyre. Kata egyébként maga is hozzám jár edzeni, jelen pillanatban is együtt dolgozunk. Azóta már 4. éve vagyok a Miss World Hungary felkészítő edzője, a táborban aerobik órát tartok a döntős lányoknak, a győztest pedig a világversenyre készítem fel.

– Mire kell odafigyelni a szépségkirálynő jelölteknél?

– Természetesen az egyik legfontosabb, hogy a lehető legjobb formában jelenjenek meg a világversenyen… mégiscsak egy szépségversenyről van szó. Azonban a felkészülésünk ennél sokkal összetettebb, ugyanis - azon felül, hogy végzünk súlyzós edzéseket, állóképességfejlesztést, és aerobik órákon is részt vesznek a lányok - speciálisan is készülünk a Miss Sport alversenyre. Itt különböző feladatok/felmérések vannak a lányoknak, amikben ha jól teljesítenek, előnyhöz juthatnak a verseny során. Az elmúlt években egyébként ingafutás volt, ugrálókötelezés és úszás, úgyhogy ezekkel külön foglalkoztunk a lányokkal.

– Számos médiában ismert személy jár hozzád. Kihez kötődik a legkellemesebb emléked?

– Igen, sokan megfordulnak nálam, de őszinte leszek, nehéz lenne egyet kiemelni közülük. Azt gondolom, a legfontosabb, hogy pozitív példát mutatnak a mozgással, tesznek az egészségükért és ismert emberként motiválni tudják az őket követő embereket. Ha már felhoztam az előbb Katát, kellemes emlék a közösen lefutott félmaraton, amire viszont ő motivált engem, mivel a futás nem áll olyan közel hozzám.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Véres üzlet – Óva int a halottlátó Szilágyi István horrorházától

Pataki József 2023.01.27.
Csúnyán pórul járhat a színész házának új tulajdonosa, ha nem teszi meg a szükséges lépéseket.

Nádai Anikótól a párja vette át a gyereknevelést

Marinov Zsuzsanna 2023.01.26.
Hatalmas áldozatot hozott Hajmásy Péter, hogy Nádai Anikó újra visszatérhessen a képernyőre.

Brutális tartozás terheli L.L.Juniorék luxusvilláját

AC News 2023.01.25.
A rappernek muszáj lesz megegyeznie a feleségével, különben elúszhat a törökbálinti, kacsalábon forgó palotájuk.

Huppsz

Laky Zsuzsi kiborult, félti a lányait

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
Az egykori szépségkirálynő a napokban közösségi oldalán borult ki, amiért kiskorúak gond nélkül hozzájuthatnak az energiaitalokhoz.

Kiderült: Nem véletlenül karcolták össze a táncművész autóját

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
Nemrégiben Széphalmi Juliska és egy barátja autóját megrongálták, obszcén rajzokat karcoltak a járművekre. Most kiderült, hogy a történetben említett illető valójában az új pár...

Majdnem megfulladt Galambos Lajos, kórházba vitték

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
A mulatóst nem csak lelkileg viselte meg a hét éve húzódó ügye, most egészségi állapota miatt is aggódik. 

AC News

Örülhetnek a nyugdíjasok

Polesz Anita 2023.01.27.
Korábban érkezik februárban a nyugdíj, három nappal előbb hozza a postás mind a februári, mind a 13. havi nyugdíjat – jelentette be pénteken Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Bíróság elé kerül a repülőtér utasaira kivetett XVIII. kerületi speciális adó

Polesz Anita 2023.01.27.
A fővárosi kormányhivatal hiába lépett fel a repülőtér utasaira kivetett helyi adó ellen, így végül a bíróságnak kell döntenie az ügyben.

Látogatási tilalmat rendeltek el a Békés vármegyei kórházakban

Polesz Anita 2023.01.27.
Hétfőtől visszavonásig látogatási tilalmat rendeltek el a Békés vármegyei kórházakban az influenzaszerű tünetek számának emelkedése miatt. A korlátozásokat az intézmények honlapj&a...

Sziréna

Lamborghiniből ült át a vádlottak padjára a „sajtkirály

Polesz Anita 2023.01.27.
A csalók győri vezetője a koronavírus-járvány idején azzal vált ismertté, hogy a jelenleg már lefoglalt luxusautóival kórházakba szállított maszkokat adományként.

Farkesszemet nézett a tolvaj és az álmában kifosztott férfi

Polesz Anita 2023.01.27.
A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

Elaludt a sofőr, betonoszlopnak csapódott a kocsi

Polesz Anita 2023.01.27.
A  húszas éveiben járó férfi 2021 júliusában, az éjszakai órákban Kadarkúton közlekedett, amikor fáradtsága miatt elaludt vezetés közben, ezért az úttestről letérve ...

Itthon

Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első

Pataki József 2023.01.27.
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műso...

A magyar-német gazdasági kapcsolatok gyors ütemben fejlődtek

Pataki József 2023.01.27.
Az elmúlt évtizedekben a magyar-német gazdasági kapcsolatok a kölcsönös bizalomra és a közös munkára alapozva gyors ütemben fejlődtek, és ez mindkét ország számára komoly előnyökkel j&aa...

A tavalyinál is több támogatáshoz juthatnak a gazdák

Pataki József 2023.01.27.
A 2022. évinél is több támogatást tudnak igényelni azok a gazdálkodók, akik jó döntéseket hoznak, különösen, ha fiatal gazda is van a családban - hangsúlyozta Juhász Anikó, az Agr&aacu...

Világ

A lengyel kormányfő az Ukrajnában zajló népirtásra figyelmeztetett

Pataki József 2023.01.27.
A holokauszt áldozatai iránti tisztelet okán szembe kell szállni az Európa keleti részén, Ukrajnában ma zajló népirtással - hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő pénteken a holokauszt nemze...

Konasenkov: elérték céljukat a rakétacsapások

Pataki József 2023.01.27.
Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen csütörtökön intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térs&e...

Nőtt a spanyol gazdaság teljesítménye

Pataki József 2023.01.27.
A spanyol gazdaság teljesítménye 5,5 százalékkal nőtt 2022-ben - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) pénteken.

Profil

Rigó Márta: Nekem a festés a mentsváram

Pataki József 2023.01.19.
Rigó Márta, vagy ahogy a követői hívják, Márti néni egy igazi „internetmami”, akinek mára már tizenegyezer követője van a YouToubon, és több mint 36 ezer a Facebookon is. Vagányan, szókimond&oac...

Ötvös Edina egészségsherpa: Így szállhatunk ki az egészségtelen mókuskerékből

Polesz Anita 2023.01.07.
Ötvös Edina holisztikus egészség coach az AcNewsnak beszélt arról, hogy home office-ban dolgozva hogyan tudunk életmódot váltani.

Vigyél Haza Alapítvány: Így vigyázzunk szilveszterkor az állatainkra, és keressük meg, ha elszökött

Marinov Zsuzsanna 2022.12.31.
Karácsonykor az örökbefogadási kedv megnő, így a menhelyek fokozottan hívják fel a figyelmet arra, hogy nem csak az ünnepek ideje alatt kell gondját viselni egy állatnak.

Amiről beszélnek

Brutális: Feldarabolta barátnőjét egy féltékeny férfi

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
Féltékenységből végezhetett barátnőjével egy férfi, akit a gyilkosság után egy reptéren sikerült elfognia a rendőrségnek.

Szándékosan lőtt rá tanárára egy 6 éves diák

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
Többször is jelezték a tankerület felé, hogy fegyver van a kisfiúnál, mégsem tettek ellene semmit.

Vérfagyasztó - Megalkották a Terminátor gyilkos robotját

Pataki József 2023.01.27.
A Terminátor 2: Az ítélet napjában látható folyékony halmazállapotú robothoz alkottak hasonlót.
Remiz uzlethaz - felugro