Út a sikerig: Alkalmazottból lett Budapest legexkluzívabb klinikájának tulajdonosa

AC News 2022.12.03. Profil

Út a sikerig: Alkalmazottból lett Budapest legexkluzívabb klinikájának tulajdonosa

Közel 20 évvel ezelőtt még csak egy álmot dédelgetett a fiatal lány, ma már sikeres vállalkozó. Slamovits-Horváth Beáta bejárta a ranglétra minden lépcsőfokát, amerikai multiknál alapozta meg a tudását, majd férjével az utolsó megtakarított pénzüket kockára téve belevágtak, és megalapították az EverDerm Laser & Beauty Clinic-et.

Cba - cikk közötti

Minőség, diszkréció és őszinteség – ez a három fő alappillére Budapest egyik legexkluzívabb orvosi-szépségklinikájának, amely a legkorszerűbb gépekkel és legjobb szakemberekkel várja a szépülni és kikapcsolódni vágyó vendégeket. Az üzletasszony a nulláról építette fel álmai klinikáját, és továbbra sem hajlandó leállni, tele van tervekkel a jövőre nézve is. Sőt, egy saját márkás termékkel is kész betörni a szépségiparba.

Az EverDerm tündérmesébe illő sikertörténetéről, kezdeti nehézségeiről, valamint a jelenlegi infláció-kezelési stratégiájukról a klinika megálmodójával és ügyvezetőjével, Slamovits-Horváth Beátával beszélgettünk. 

–  Alkalmazottból vált sikeres vállalkozóvá, és bár mindig is vonzotta a szépségipar, mégis két évtized kellett ahhoz, hogy megvalósítsa az álmát. Mi volt az a pillanat, amikor úgy döntött, hogy végül belevág?

–  Valóban két évtizedig alkalmazott voltam, bejártam a ranglétra minden fokát. Nagyon sokat lehetett náluk tanulni, hiszen amerikai óriáscégeknél töltöttem be fontos pozíciókat, elsősorban a szállodaiparban. De nőként egészen fiatal koromtól foglalkoztatott a szépség, számomra természetes volt, hogy mindig a legjobbat hozzam ki magamból, minden körülmény között. Férjemmel volt egy kevés megtakarított pénzünk, és úgy döntöttünk, hogy belevágunk egy vállalkozásba. Úgy éreztem, alkalmazottként már nem lehet igazán továbblépni, sokkal több lehetőséget láttunk egy vállalkozásban kiteljesedni.

   
–  Voltak kezdeti nehézségei?


–  Úgy gondolom, a legtöbb cégnél vannak kezdeti nehézségek. Különösen, ha a cég rálép egy növekedési pályára. Hiszen a növekedés gyakorlatilag egy folyamatos változás, amit természetesen nem könnyű "elviselni" sem az alkalmazottaknak, sem a tulajdonosoknak. Folyamatosan kell/kellett a cég működését átalakítani. Szerencsére a működés alapjául letettünk néhány olyan szabályt, amely erős alapot tudott biztosítani a cégnek, például már a kezdetektől bevezettünk egy CRM rendszert.

 –  Magyarország egyik legexkluzívabb szalonjának a tulajdonosa, ahol a legkorszerűbb gépekkel, illetve legjobb szakemberekkel dolgozik együtt. Miben különbözik az Önök klinikája másokétól? 

–  Alapvetően abban különbözünk, hogy mi a minőségi gépi esztétikai szolgáltatásokra és a szolgáltatás színvonalára, illetve az ügyfélélményre helyezzük a fő hangsúlyt, mindezt úgy, hogy igyekszünk közben a magas szintű szolgáltatás mellé egy kulturált árcédulát ragasztani. Maga az elgondolás a tengeren túlon jól ismert "Beauty Spa" koncepció, ahol a kozmetikák és a orvosi esztétikai szolgáltatók közé érkezik ez a fajta szolgáltatás, amely ötvözi azt a fajta közvetlen baráti, kellemes minőségi légkört, amit egy kozmetikus tud nyújtani. Mindezt orvosi minőségben, orvosi gépekkel, messzire elkerülve a gyógyászatra sokszor jellemző rideg, orvosi hangulatot. Amikor egy hölgy áldoz a szépségére, az ott eltöltött idő igenis a legmagasabb rendű „énidő” kell legyen, hiszen a legtöbb szolgáltatás nem egyszeri alkalom, hanem egy folyamatos, vagy többszöri alkalomból álló sorozat, így nem mindegy, hova kell rendszeresen visszajárni!
 


–  Mit gondol, mi a sikerük titka?

–  Egyrészt nem az általános vállalkozók vagyunk, hiszen én és férjem is több mint 20 évig alkalmazottak voltunk. Mindketten a legnagyobb amerikai cégeknél tanultuk meg, hogyan kell egy jól működő céget felépíteni. Mitől lesz sikeres egy Hilton, Marriott, egy IBM, esetleg egy Microsoft. Másrészt férjemmel szépen kiegészítjük egymást: én a napi működésben szereztem óriási gyakorlatot a szállodák világában, ő pedig tudja, hogyan lehet olyan IT hátteret tenni egy vállalkozás mögé, ami tényleg támogatja a napi működést. Emellett mindketten sokat foglalkoztunk sales- és marketing feladatokkal, így ezeket a részeket ketten visszük. 

 A koronavírus és a háború okozta infláció jelentősen átalakította hazánk gazdasági helyzetét, sokaknak pedig elsősorban a luxuscikkekről kellett lemondaniuk. A vállalkozása hogyan tudta követni a változásokat, tapasztalt visszaesést az elmúlt időszakban?

–  Mindenképpen két részre választanám, mert a két válság merőben másként hatott ránk. Úgy gondolom a koronavírus hatása nagyon vegyes volt, sok céget, különösen azokat, akik üzletet a turistákra építették, nagyon érzékenyen érintett. Ellenben sok család nem tudott utazni és étterembe se menni, így érthető módon, különösen a hölgyek, többet költöttek magukra. Amikor tehették, örömmel áldoztak a szépségükre, így a koronavírus ránk összességében nem volt negatív hatással. Sok nehézséget okozott, és próbára tette az alkalmazkodókészségünket, de alapvetően jól jöttünk ki belőle. Ellenben a jelenlegi háború és az inflációs nyomás más. Úgy látjuk, sokkal szélesebb körben teszi próbára a cégek nagy részét. A költségek emelkedése - rezsi, munkabér, beszállítói költségek - nagyon negatívan hatnak a nyereségességre, és nem biztos, hogy áremeléssel mindent kompenzálni lehet. Most a hatékonyságon van a fő hangsúly. Mindent a lehető legmagasabb hatékonysággal kell végezni, hogy mérsékelni lehessen a költségeket.


 
–  Hogy érzi, sikerült felülmúlnia az álmait, vagy vannak még nagyratörő tervei a jövőt tekintve?

–  Tele vagyunk tervekkel a jövőre vonatkozóan! Szeretnénk tovább erősíteni az orvosi vonalat, számos új orvosi gépet tervezünk, elsősorban a Mammy Makeover köré építve. Itt egészen az intim egészségtől a szétnyílt hasizomig, tetőtől talpig fogunk megoldást nyújtani szülés előtt és utáni szépülésre. Szeretnénk további Franchise partnereket az országban, elsősorban pécsi és debreceni partnert keressük az év elején. Illetve tervben van külföldi partner is, például több tárgyalás van bécsi partner jelöltekkel, de más ország is szóba került. Ami még folyamatban van, az egy saját márkás termékvonal, elsősorban a szőrtelenítéshez kapcsolódva, mert ez egy olyan speciális rész, ahol kevés készítmény van a piacon. 

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Judi kénytelen bogyókat szedni, hogy kicsit lelassuljon

Polesz Anita 2023.02.03.
Az énekesnő új kihívásra vágyott az életében, most megkapta. Főműsoridőben tér vissza a képernyőre, ám annyira izgul, hogy tompítania kell a felfokozott állapotát.

Beszédes bejegyzés – Botoxoltatott az énekesnő?

Pataki József 2023.02.03.
Mardoll a minap furcsa bejegyzést tett közzé, amelyben plasztikai beavatkozásra utalt.

ByeAlex eltűnik az X-Faktorral együtt, de jön a The Voice

Virág Márton 2023.02.03.
Tizenegy év után kifulladt az RTL tehetségkutató műsora, de itt van helyette az új.

Huppsz

Sokkoló videó – Szörnyű állapotban van Ozzy Osbourne

Pataki József 2023.02.03.
 A rocklegenda bottal is alig bír járni…

Nagy bajban van Katalin hercegné

Pataki József 2023.02.03.
Óriási népharag zúdult az eddig népszerű hercegnére.

Fekete Dávid a börtönben imádkozott a kisfia életéért

Virág Márton 2023.02.03.
Az orvosok 4 napig harcoltak a gyerekért, aki kiesett az ablakon.

AC News

Megújult a magyarok kedvenc édessége - cukorbetegek, fogyókúrázók is csemegézhetnek

Polesz Anita 2023.02.03.
Hozzáadott cukor nélküli magyar túró rudit dobtak piacra.

Brutális havazással, szélviharral csap le a tél

Virág Márton 2023.02.03.
Vegyük elő újra a szánkót és a hólapátot. Na, meg a tundrabugyit.

Sajnos fel kell tekerni a fűtést - az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet

Polesz Anita 2023.02.02.
Az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet: a jövő hét elején számottevő talajfagy is kialakulhat, és a hideg a növényeket is nyugalomra inti - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök&...

Sziréna

Spinning közben esett össze az edzőteremben egy huszonéves

Polesz Anita 2023.02.03.
Spinning edzés közben lett rosszul az a 25 év körüli fiatal, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét egy óbudai edzőterembe.

Halálosan megfenyegettek és kiraboltak egy nőt Óbudán

Polesz Anita 2023.02.03.
Egy 26 éves férfi és egy 29 éves nő fényes nappal megtámadtak és kiraboltak egy Óbudán sétáló nőt úgy, hogy a férfi azzal fenyegette meg, hogy megöli, ha nem engedelmeskedik.

Perceken múlt a tini élete, szénmonoxid-mérgezést kapott

Polesz Anita 2023.02.03.
Szén-monoxid-mérgezés miatt került kórházba egy kamaszlány Kaposváron. 

Itthon

„Nincs kibúvó az árstopszabályok alól”

Pataki József 2023.02.03.
Nincs kibúvó az árstopszabályok alól, azok betartását a kormány továbbra is elvárja a kereskedőktől - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten a kormányszóvivő.

Tovább emelkedik az egészségügyi dolgozók bére

Pataki József 2023.02.03.
A kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését: február elején érkezik az orvosok emelt bére és a háziorvosi szolgáltatók is a béremelés összegével nö...

Bakondi: egységes európai fellépésre van szükség

Pataki József 2023.02.02.
A biztonság érdekében egységes európai fellépésre van szükség az illegális bevándorlás megfékezésére - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütö...

Világ

Kinevezte a magyar segédpüspököt Ferenc pápa

Pataki József 2023.02.03.
Ferenc pápa elfogadta a  hetvenötödik életévét betöltött Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök lemondását, és kinevezte a tisztségre Martos Levente Balázst, a Központi Papne...

Kitálalt Kínáról a CIA igazgatója

Pataki József 2023.02.03.
Az amerikai hírszerzés szerint a kínai elnök arra utasította országa hadseregét, hogy 2027-re álljon készen Tajvan lerohanására.

Lavrov: a Nyugat az „oroszkérdés” megoldására törekszik

Pataki József 2023.02.02.
A Nyugat megpróbál akkora vereséget mérni Oroszországra, hogy az évtizedekig ne tudjon magához térni. Ez az "oroszkérdés" megoldására tett kísérlet - jelentette ki Szergej Lavrov orosz kü...

Profil

Karáth Emil tengerbiológus megmentené a tengeri élővilágot

Marinov Zsuzsanna 2023.02.03.
A tengerbiológus, profi búvár és díjnyertes producer egyedüli magyarként dolgozott már környezetvédelmi projektekben, és kicsit sem tartja extrémnek, hogy merülései során cápákkal tal&aac...

Sávolt Karolina: Mindegyik képemhez fűződik valamilyen törtènet

Polesz Anita 2023.01.28.
Sávolt Karolina még csak hetedik osztályos, de már korunk egyik legfiatalabb alkotó művésze. A festészettel 9 éves korától kezdett el foglalkozni, online módon sajátította el tudásának alap...

Rigó Márta: Nekem a festés a mentsváram

Pataki József 2023.01.19.
Rigó Márta, vagy ahogy a követői hívják, Márti néni egy igazi „internetmami”, akinek mára már tizenegyezer követője van a YouToubon, és több mint 36 ezer a Facebookon is. Vagányan, szókimond&oac...

Amiről beszélnek

Torkán akadt a harcsának a kutya, mindketten belepusztultak - Fotó

Polesz Anita 2023.02.03.
Döbbenten fogadták a hírt a kiskunlacházi Duna-parti otthonából eltűnt, chipes kiskutya gazdái, hogy elcsavargott házikedvencüket egy óriásharcsa kapta el.

30 éves lett a világ legidősebb kutyája

Pataki József 2023.02.03.
Az eb, kölyökkorában majdnem elpusztult, de végül élete rekordhosszú lett.

A kanadaiak szokatlan gyásza – Nincs már jövendőmondó mormotájuk

Pataki József 2023.02.03.
Kanadában már javában készültek a minden évben megrendezésre kerülő Mormota-napra, mikor rossz hír érkezett.
Remiz uzlethaz - felugro