Út a sikerig: Alkalmazottból lett Budapest legexkluzívabb klinikájának tulajdonosa

AC News 2022.12.03. Profil

Út a sikerig: Alkalmazottból lett Budapest legexkluzívabb klinikájának tulajdonosa

Közel 20 évvel ezelőtt még csak egy álmot dédelgetett a fiatal lány, ma már sikeres vállalkozó. Slamovits-Horváth Beáta bejárta a ranglétra minden lépcsőfokát, amerikai multiknál alapozta meg a tudását, majd férjével az utolsó megtakarított pénzüket kockára téve belevágtak, és megalapították az EverDerm Laser & Beauty Clinic-et.

Cba - cikk közötti

Minőség, diszkréció és őszinteség – ez a három fő alappillére Budapest egyik legexkluzívabb orvosi-szépségklinikájának, amely a legkorszerűbb gépekkel és legjobb szakemberekkel várja a szépülni és kikapcsolódni vágyó vendégeket. Az üzletasszony a nulláról építette fel álmai klinikáját, és továbbra sem hajlandó leállni, tele van tervekkel a jövőre nézve is. Sőt, egy saját márkás termékkel is kész betörni a szépségiparba.

Az EverDerm tündérmesébe illő sikertörténetéről, kezdeti nehézségeiről, valamint a jelenlegi infláció-kezelési stratégiájukról a klinika megálmodójával és ügyvezetőjével, Slamovits-Horváth Beátával beszélgettünk. 

–  Alkalmazottból vált sikeres vállalkozóvá, és bár mindig is vonzotta a szépségipar, mégis két évtized kellett ahhoz, hogy megvalósítsa az álmát. Mi volt az a pillanat, amikor úgy döntött, hogy végül belevág?

–  Valóban két évtizedig alkalmazott voltam, bejártam a ranglétra minden fokát. Nagyon sokat lehetett náluk tanulni, hiszen amerikai óriáscégeknél töltöttem be fontos pozíciókat, elsősorban a szállodaiparban. De nőként egészen fiatal koromtól foglalkoztatott a szépség, számomra természetes volt, hogy mindig a legjobbat hozzam ki magamból, minden körülmény között. Férjemmel volt egy kevés megtakarított pénzünk, és úgy döntöttünk, hogy belevágunk egy vállalkozásba. Úgy éreztem, alkalmazottként már nem lehet igazán továbblépni, sokkal több lehetőséget láttunk egy vállalkozásban kiteljesedni.

   
–  Voltak kezdeti nehézségei?


–  Úgy gondolom, a legtöbb cégnél vannak kezdeti nehézségek. Különösen, ha a cég rálép egy növekedési pályára. Hiszen a növekedés gyakorlatilag egy folyamatos változás, amit természetesen nem könnyű "elviselni" sem az alkalmazottaknak, sem a tulajdonosoknak. Folyamatosan kell/kellett a cég működését átalakítani. Szerencsére a működés alapjául letettünk néhány olyan szabályt, amely erős alapot tudott biztosítani a cégnek, például már a kezdetektől bevezettünk egy CRM rendszert.

 –  Magyarország egyik legexkluzívabb szalonjának a tulajdonosa, ahol a legkorszerűbb gépekkel, illetve legjobb szakemberekkel dolgozik együtt. Miben különbözik az Önök klinikája másokétól? 

–  Alapvetően abban különbözünk, hogy mi a minőségi gépi esztétikai szolgáltatásokra és a szolgáltatás színvonalára, illetve az ügyfélélményre helyezzük a fő hangsúlyt, mindezt úgy, hogy igyekszünk közben a magas szintű szolgáltatás mellé egy kulturált árcédulát ragasztani. Maga az elgondolás a tengeren túlon jól ismert "Beauty Spa" koncepció, ahol a kozmetikák és a orvosi esztétikai szolgáltatók közé érkezik ez a fajta szolgáltatás, amely ötvözi azt a fajta közvetlen baráti, kellemes minőségi légkört, amit egy kozmetikus tud nyújtani. Mindezt orvosi minőségben, orvosi gépekkel, messzire elkerülve a gyógyászatra sokszor jellemző rideg, orvosi hangulatot. Amikor egy hölgy áldoz a szépségére, az ott eltöltött idő igenis a legmagasabb rendű „énidő” kell legyen, hiszen a legtöbb szolgáltatás nem egyszeri alkalom, hanem egy folyamatos, vagy többszöri alkalomból álló sorozat, így nem mindegy, hova kell rendszeresen visszajárni!
 


–  Mit gondol, mi a sikerük titka?

–  Egyrészt nem az általános vállalkozók vagyunk, hiszen én és férjem is több mint 20 évig alkalmazottak voltunk. Mindketten a legnagyobb amerikai cégeknél tanultuk meg, hogyan kell egy jól működő céget felépíteni. Mitől lesz sikeres egy Hilton, Marriott, egy IBM, esetleg egy Microsoft. Másrészt férjemmel szépen kiegészítjük egymást: én a napi működésben szereztem óriási gyakorlatot a szállodák világában, ő pedig tudja, hogyan lehet olyan IT hátteret tenni egy vállalkozás mögé, ami tényleg támogatja a napi működést. Emellett mindketten sokat foglalkoztunk sales- és marketing feladatokkal, így ezeket a részeket ketten visszük. 

 A koronavírus és a háború okozta infláció jelentősen átalakította hazánk gazdasági helyzetét, sokaknak pedig elsősorban a luxuscikkekről kellett lemondaniuk. A vállalkozása hogyan tudta követni a változásokat, tapasztalt visszaesést az elmúlt időszakban?

–  Mindenképpen két részre választanám, mert a két válság merőben másként hatott ránk. Úgy gondolom a koronavírus hatása nagyon vegyes volt, sok céget, különösen azokat, akik üzletet a turistákra építették, nagyon érzékenyen érintett. Ellenben sok család nem tudott utazni és étterembe se menni, így érthető módon, különösen a hölgyek, többet költöttek magukra. Amikor tehették, örömmel áldoztak a szépségükre, így a koronavírus ránk összességében nem volt negatív hatással. Sok nehézséget okozott, és próbára tette az alkalmazkodókészségünket, de alapvetően jól jöttünk ki belőle. Ellenben a jelenlegi háború és az inflációs nyomás más. Úgy látjuk, sokkal szélesebb körben teszi próbára a cégek nagy részét. A költségek emelkedése - rezsi, munkabér, beszállítói költségek - nagyon negatívan hatnak a nyereségességre, és nem biztos, hogy áremeléssel mindent kompenzálni lehet. Most a hatékonyságon van a fő hangsúly. Mindent a lehető legmagasabb hatékonysággal kell végezni, hogy mérsékelni lehessen a költségeket.


 
–  Hogy érzi, sikerült felülmúlnia az álmait, vagy vannak még nagyratörő tervei a jövőt tekintve?

–  Tele vagyunk tervekkel a jövőre vonatkozóan! Szeretnénk tovább erősíteni az orvosi vonalat, számos új orvosi gépet tervezünk, elsősorban a Mammy Makeover köré építve. Itt egészen az intim egészségtől a szétnyílt hasizomig, tetőtől talpig fogunk megoldást nyújtani szülés előtt és utáni szépülésre. Szeretnénk további Franchise partnereket az országban, elsősorban pécsi és debreceni partnert keressük az év elején. Illetve tervben van külföldi partner is, például több tárgyalás van bécsi partner jelöltekkel, de más ország is szóba került. Ami még folyamatban van, az egy saját márkás termékvonal, elsősorban a szőrtelenítéshez kapcsolódva, mert ez egy olyan speciális rész, ahol kevés készítmény van a piacon. 

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Véres üzlet – Óva int a halottlátó Szilágyi István horrorházától

Pataki József 2023.01.27.
Csúnyán pórul járhat a színész házának új tulajdonosa, ha nem teszi meg a szükséges lépéseket.

Nádai Anikótól a párja vette át a gyereknevelést

Marinov Zsuzsanna 2023.01.26.
Hatalmas áldozatot hozott Hajmásy Péter, hogy Nádai Anikó újra visszatérhessen a képernyőre.

Brutális tartozás terheli L.L.Juniorék luxusvilláját

AC News 2023.01.25.
A rappernek muszáj lesz megegyeznie a feleségével, különben elúszhat a törökbálinti, kacsalábon forgó palotájuk.

Huppsz

Laky Zsuzsi kiborult, félti a lányait

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
Az egykori szépségkirálynő a napokban közösségi oldalán borult ki, amiért kiskorúak gond nélkül hozzájuthatnak az energiaitalokhoz.

Kiderült: Nem véletlenül karcolták össze a táncművész autóját

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
Nemrégiben Széphalmi Juliska és egy barátja autóját megrongálták, obszcén rajzokat karcoltak a járművekre. Most kiderült, hogy a történetben említett illető valójában az új pár...

Majdnem megfulladt Galambos Lajos, kórházba vitték

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
A mulatóst nem csak lelkileg viselte meg a hét éve húzódó ügye, most egészségi állapota miatt is aggódik. 

AC News

Örülhetnek a nyugdíjasok

Polesz Anita 2023.01.27.
Korábban érkezik februárban a nyugdíj, három nappal előbb hozza a postás mind a februári, mind a 13. havi nyugdíjat – jelentette be pénteken Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Bíróság elé kerül a repülőtér utasaira kivetett XVIII. kerületi speciális adó

Polesz Anita 2023.01.27.
A fővárosi kormányhivatal hiába lépett fel a repülőtér utasaira kivetett helyi adó ellen, így végül a bíróságnak kell döntenie az ügyben.

Látogatási tilalmat rendeltek el a Békés vármegyei kórházakban

Polesz Anita 2023.01.27.
Hétfőtől visszavonásig látogatási tilalmat rendeltek el a Békés vármegyei kórházakban az influenzaszerű tünetek számának emelkedése miatt. A korlátozásokat az intézmények honlapj&a...

Sziréna

Lamborghiniből ült át a vádlottak padjára a „sajtkirály

Polesz Anita 2023.01.27.
A csalók győri vezetője a koronavírus-járvány idején azzal vált ismertté, hogy a jelenleg már lefoglalt luxusautóival kórházakba szállított maszkokat adományként.

Farkesszemet nézett a tolvaj és az álmában kifosztott férfi

Polesz Anita 2023.01.27.
A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

Elaludt a sofőr, betonoszlopnak csapódott a kocsi

Polesz Anita 2023.01.27.
A  húszas éveiben járó férfi 2021 júliusában, az éjszakai órákban Kadarkúton közlekedett, amikor fáradtsága miatt elaludt vezetés közben, ezért az úttestről letérve ...

Itthon

Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első

Pataki József 2023.01.27.
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műso...

A magyar-német gazdasági kapcsolatok gyors ütemben fejlődtek

Pataki József 2023.01.27.
Az elmúlt évtizedekben a magyar-német gazdasági kapcsolatok a kölcsönös bizalomra és a közös munkára alapozva gyors ütemben fejlődtek, és ez mindkét ország számára komoly előnyökkel j&aa...

A tavalyinál is több támogatáshoz juthatnak a gazdák

Pataki József 2023.01.27.
A 2022. évinél is több támogatást tudnak igényelni azok a gazdálkodók, akik jó döntéseket hoznak, különösen, ha fiatal gazda is van a családban - hangsúlyozta Juhász Anikó, az Agr&aacu...

Világ

A lengyel kormányfő az Ukrajnában zajló népirtásra figyelmeztetett

Pataki József 2023.01.27.
A holokauszt áldozatai iránti tisztelet okán szembe kell szállni az Európa keleti részén, Ukrajnában ma zajló népirtással - hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő pénteken a holokauszt nemze...

Konasenkov: elérték céljukat a rakétacsapások

Pataki József 2023.01.27.
Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen csütörtökön intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térs&e...

Nőtt a spanyol gazdaság teljesítménye

Pataki József 2023.01.27.
A spanyol gazdaság teljesítménye 5,5 százalékkal nőtt 2022-ben - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) pénteken.

Profil

Rigó Márta: Nekem a festés a mentsváram

Pataki József 2023.01.19.
Rigó Márta, vagy ahogy a követői hívják, Márti néni egy igazi „internetmami”, akinek mára már tizenegyezer követője van a YouToubon, és több mint 36 ezer a Facebookon is. Vagányan, szókimond&oac...

Ötvös Edina egészségsherpa: Így szállhatunk ki az egészségtelen mókuskerékből

Polesz Anita 2023.01.07.
Ötvös Edina holisztikus egészség coach az AcNewsnak beszélt arról, hogy home office-ban dolgozva hogyan tudunk életmódot váltani.

Vigyél Haza Alapítvány: Így vigyázzunk szilveszterkor az állatainkra, és keressük meg, ha elszökött

Marinov Zsuzsanna 2022.12.31.
Karácsonykor az örökbefogadási kedv megnő, így a menhelyek fokozottan hívják fel a figyelmet arra, hogy nem csak az ünnepek ideje alatt kell gondját viselni egy állatnak.

Amiről beszélnek

Brutális: Feldarabolta barátnőjét egy féltékeny férfi

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
Féltékenységből végezhetett barátnőjével egy férfi, akit a gyilkosság után egy reptéren sikerült elfognia a rendőrségnek.

Szándékosan lőtt rá tanárára egy 6 éves diák

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
Többször is jelezték a tankerület felé, hogy fegyver van a kisfiúnál, mégsem tettek ellene semmit.

Vérfagyasztó - Megalkották a Terminátor gyilkos robotját

Pataki József 2023.01.27.
A Terminátor 2: Az ítélet napjában látható folyékony halmazállapotú robothoz alkottak hasonlót.
Remiz uzlethaz - felugro