Lajcsi felesége súlyos milliókra perelheti a magyar államot

Virág Márton 2022.12.08. Rivalda

Lajcsi felesége súlyos milliókra perelheti a magyar államot

„Kérjen bocsánatot a meghurcolt Galambos Boglárkától a hatóság.”

poggyasz - rivalda

Galambos Boglárka kálváriája hét évvel ezelőtt, szeptember végén kezdődött, amikor a hatóság a víz,-gáz,- és áramlopással gyanúsított férjével mindkettőjüket bilincsben elvitte el, majd letartóztatta.

Míg Lajcsit tegnap jogerősen 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék, addig Boglárkát felmentette minden vád alól. Ez azt jelenti, hogy a háromgyermekes édesanya ártatlan, a rendőrség hamisan gyanúsította, az ügyészség pedig hamisan vádolta őt a súlyos bűncselekmények elkövetésével.

Boglárka emberként, édesanyaként olyasmit élt át az elmúlt hét évben, amit a világ összes pénze sem képes feledtetni vele. Hiszen két fia és lánya szeme láttára verték bilincsbe. Majd a rendőrök azzal fenyegették őt, hogy kihívják a gyámhatóságot és intézetbe viszik a gyerekeit. A zárkában pedig hiába tudta, hogy ártatlan, a sorsa kilátástlannak tűnt.

„Ha a kártalanítás szempontjából nézzük, minden egyes hasonló ügy egyedi elbírálás alá esik. De úgy vélem, Boglárka jó eséllyel tízmilliókra perelheti a magyar államot” – válaszolta az AcNews kérdésére dr. Jován László ügyvéd, aki a Belügyminisztériumtól minden idők legmagasabb hazai kártérítési összegét, 100 millió forintot fizettetett ki az ártatlanul elítélt védencének.

„Galambos Lajos feleségének két jogcímen is járhat sérelemdíj – folytatta dr. Jován László. - Az egyik, hogy olyan bűncselekmény elkövetésével vádolták meg, amihez semmi köze nem volt. Mégis megalázták, meghurcolták, megfosztották őt a jó hírnevétől."

"A másik jogcím, hogy súlyos betegsége ellenére 12 napra rács mögé zárták, ahol nem volt biztosítva számára a gyógyuláshoz szükséges pihenés sem. Ha egy egészséges embert egy szűk zárkában őriznek, az sem tud pihenni, nemhogy egy súlyosan beteg édesanya" - zárta gondolatait az ügyvéd.

Tény, hogy az ügyész valamiért megtehette, hogy ne mutasson embereséget a három hónappal korábban életmentő műtéten átesett édesanyával szemben. Akinek ügyvédje odaadta ugyan Boglárka orvosi papírjait, de a vád képviselője még csak a kezébe sem vette a dokumentumokat. És így döntött az ártatlan nő letartóztatásáról.

„Számtalan vérlázító, égbekiáltó igazságtalanság történt az eljárás során és a tárgyalóteremben is – háborgott az ítélethirdetés után az AcNews riporterének dr. Fröchlich Krisztián, Galambos Lajos ügyvédje. – A bíró a védencemet 3 év 6 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Az elsőfokú ítélethez képest súlyosbító döntését azzal indokolta, hogy ez majd a társadalom számára kellőképpen visszatartó erővel bír.”

„Sokkolta a hír a védencemet - folytatta Lajcsi ügyvédje. - Hiszen a védencem az 54 millió forintos kárt már korábban megfizette. Ennek ellenére a törvényszék 15 millió forint bírsággal, 12 millió forint vagyonelkobzással sújtotta. A cégét pedig 5 millió forintra büntette, ráadásul meg kell fizetnie az 5 milliós bűnügyi költséget. Ez így 87 millió forintra rúg.”

Dr. Fröchlich Krisztián biztos benne, hogy Lajcsi a karácsonyt még otthon, a családjával  töltheti. Szerinte kora tavasszal kell börtönbe vonulni a védencének.

„A hatóság kérjen bocsánatot Galambos Boglárkától. És a harmadrendű vádlott feleségétől is, akit szintén felmentettek minden vád alól. Hiszen az ügyészség úgy kért letöltendő börtönt rájuk, hogy tudta: semmilyen bizonyíték nincs ellenük” – fakadt ki dühösen a sztárügyvéd.

Galambos Boglárkát telefonon értük utol, de nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

 

 

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Véres üzlet – Óva int a halottlátó Szilágyi István horrorházától

Pataki József 2023.01.27.
Csúnyán pórul járhat a színész házának új tulajdonosa, ha nem teszi meg a szükséges lépéseket.

Nádai Anikótól a párja vette át a gyereknevelést

Marinov Zsuzsanna 2023.01.26.
Hatalmas áldozatot hozott Hajmásy Péter, hogy Nádai Anikó újra visszatérhessen a képernyőre.

Brutális tartozás terheli L.L.Juniorék luxusvilláját

AC News 2023.01.25.
A rappernek muszáj lesz megegyeznie a feleségével, különben elúszhat a törökbálinti, kacsalábon forgó palotájuk.

Huppsz

Laky Zsuzsi kiborult, félti a lányait

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
Az egykori szépségkirálynő a napokban közösségi oldalán borult ki, amiért kiskorúak gond nélkül hozzájuthatnak az energiaitalokhoz.

Kiderült: Nem véletlenül karcolták össze a táncművész autóját

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
Nemrégiben Széphalmi Juliska és egy barátja autóját megrongálták, obszcén rajzokat karcoltak a járművekre. Most kiderült, hogy a történetben említett illető valójában az új pár...

Majdnem megfulladt Galambos Lajos, kórházba vitték

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
A mulatóst nem csak lelkileg viselte meg a hét éve húzódó ügye, most egészségi állapota miatt is aggódik. 

AC News

Örülhetnek a nyugdíjasok

Polesz Anita 2023.01.27.
Korábban érkezik februárban a nyugdíj, három nappal előbb hozza a postás mind a februári, mind a 13. havi nyugdíjat – jelentette be pénteken Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Bíróság elé kerül a repülőtér utasaira kivetett XVIII. kerületi speciális adó

Polesz Anita 2023.01.27.
A fővárosi kormányhivatal hiába lépett fel a repülőtér utasaira kivetett helyi adó ellen, így végül a bíróságnak kell döntenie az ügyben.

Látogatási tilalmat rendeltek el a Békés vármegyei kórházakban

Polesz Anita 2023.01.27.
Hétfőtől visszavonásig látogatási tilalmat rendeltek el a Békés vármegyei kórházakban az influenzaszerű tünetek számának emelkedése miatt. A korlátozásokat az intézmények honlapj&a...

Sziréna

Lamborghiniből ült át a vádlottak padjára a „sajtkirály

Polesz Anita 2023.01.27.
A csalók győri vezetője a koronavírus-járvány idején azzal vált ismertté, hogy a jelenleg már lefoglalt luxusautóival kórházakba szállított maszkokat adományként.

Farkesszemet nézett a tolvaj és az álmában kifosztott férfi

Polesz Anita 2023.01.27.
A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

Elaludt a sofőr, betonoszlopnak csapódott a kocsi

Polesz Anita 2023.01.27.
A  húszas éveiben járó férfi 2021 júliusában, az éjszakai órákban Kadarkúton közlekedett, amikor fáradtsága miatt elaludt vezetés közben, ezért az úttestről letérve ...

Itthon

Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első

Pataki József 2023.01.27.
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műso...

A magyar-német gazdasági kapcsolatok gyors ütemben fejlődtek

Pataki József 2023.01.27.
Az elmúlt évtizedekben a magyar-német gazdasági kapcsolatok a kölcsönös bizalomra és a közös munkára alapozva gyors ütemben fejlődtek, és ez mindkét ország számára komoly előnyökkel j&aa...

A tavalyinál is több támogatáshoz juthatnak a gazdák

Pataki József 2023.01.27.
A 2022. évinél is több támogatást tudnak igényelni azok a gazdálkodók, akik jó döntéseket hoznak, különösen, ha fiatal gazda is van a családban - hangsúlyozta Juhász Anikó, az Agr&aacu...

Világ

A lengyel kormányfő az Ukrajnában zajló népirtásra figyelmeztetett

Pataki József 2023.01.27.
A holokauszt áldozatai iránti tisztelet okán szembe kell szállni az Európa keleti részén, Ukrajnában ma zajló népirtással - hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő pénteken a holokauszt nemze...

Konasenkov: elérték céljukat a rakétacsapások

Pataki József 2023.01.27.
Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen csütörtökön intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térs&e...

Nőtt a spanyol gazdaság teljesítménye

Pataki József 2023.01.27.
A spanyol gazdaság teljesítménye 5,5 százalékkal nőtt 2022-ben - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) pénteken.

Profil

Rigó Márta: Nekem a festés a mentsváram

Pataki József 2023.01.19.
Rigó Márta, vagy ahogy a követői hívják, Márti néni egy igazi „internetmami”, akinek mára már tizenegyezer követője van a YouToubon, és több mint 36 ezer a Facebookon is. Vagányan, szókimond&oac...

Ötvös Edina egészségsherpa: Így szállhatunk ki az egészségtelen mókuskerékből

Polesz Anita 2023.01.07.
Ötvös Edina holisztikus egészség coach az AcNewsnak beszélt arról, hogy home office-ban dolgozva hogyan tudunk életmódot váltani.

Vigyél Haza Alapítvány: Így vigyázzunk szilveszterkor az állatainkra, és keressük meg, ha elszökött

Marinov Zsuzsanna 2022.12.31.
Karácsonykor az örökbefogadási kedv megnő, így a menhelyek fokozottan hívják fel a figyelmet arra, hogy nem csak az ünnepek ideje alatt kell gondját viselni egy állatnak.

Amiről beszélnek

Brutális: Feldarabolta barátnőjét egy féltékeny férfi

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
Féltékenységből végezhetett barátnőjével egy férfi, akit a gyilkosság után egy reptéren sikerült elfognia a rendőrségnek.

Szándékosan lőtt rá tanárára egy 6 éves diák

Marinov Zsuzsanna 2023.01.27.
Többször is jelezték a tankerület felé, hogy fegyver van a kisfiúnál, mégsem tettek ellene semmit.

Vérfagyasztó - Megalkották a Terminátor gyilkos robotját

Pataki József 2023.01.27.
A Terminátor 2: Az ítélet napjában látható folyékony halmazállapotú robothoz alkottak hasonlót.
Remiz uzlethaz - felugro