Mulatós zene biznisz: mindenki szeretne profitot termelni

Farkas Márió 2022.05.19. Rivalda

Mulatós zene biznisz: mindenki szeretne profitot termelni

Fotók: www.kaczorferi.hu

A lakodalmas zenészek legkedvezőbb időszaka érkezik: itt a nyár, jönnek a haknik és két év után először megkötések nélkül lehet fellépni. Előkerült egy lista, miszerint a műfaj legkeresettebb előadói több százezret is bezsebelnek egy-egy fellépéssel. A listán szerepel Bangó Margit és Bódi Gusztiék mellett Kaczor Feri is, aki az AcNewsnak adott interjút a mesésnek titulált összegekről.

poggyasz - rivalda

Nemrégiben egy, a Blikk birtokába került lista szerint a keresett mulatós zenészek fellépésenként többszázezret is elkérhetnek. A neve elhallgatását kérő, mulatós zenészeket foglalkoztató informátor szerint nem ritka, ha egy lakodalmas zenész akár milliós nagyságrendű összeggel is zárhat egy több állomásos hétvégén. Ám nem mindenki akarja bepótolni a pandémia miatt kimaradt bevételt: Kaczor Feri a világjárvány előtti árakon jár fellépni, hisz továbbra is a rajongói igényeket szeretné kiszolgálni.

A zenésznek egy hónapja jelent meg a 24. nagylemeze, s bár rajongói az egekig magasztalják, mégsem szereti az olyan fennkölt jelzőket, mint például a lakodalmas zene királya. Bár sokat gondolkodott, mivel tudna újítani, mégis maradt a hagyományos adathordozó, a CD mellett. Elmondása szerint rajongói ezt sokkal személyesebbnek érzik, mint egy pendrive-ot, vagy egy Spotify albumot.

„Számomra ez szenvedély, hobbi, életstílus. Sosem fogtam fel munkaként. Tudod, ez olyan, mint mikor kisgyermekként önfeledten játszadoztunk. Csak itt a kiteljesedés a melódiákban és a szövegekben van. Az én rajongóim még szeretik a fizikális példányban megjelent lemezeket, emiatt is maradtam a CD-nél, bár a karrierem kezdetekor még magnókazettákon lehetett hallani a dalaimat. Egyébként figyelem a hanglemez piacot, sokat gondolkodom, hogy például egy kerek évfordulóra ki lehetne adni egy bakelit lemezt, mondjuk a legjobb dalaimból – elmélkedett Feri, akit már a kezdetektől konkrét elképzelés vezérelt.

„Sosem vonzott az olcsó siker, hogy Kaszás Péter barátomat idézzem. Mindig a saját dalaimmal akartam érvényesülni, míg a kortársaim annak idején és néhol még most is Apostol, P.Mobil, Lord és más zenekarok dalaival léptek fel én bíztam a saját dalaimban, s azok sikerében” – mondja a zenész, majd a felesége, Éva büszkén, s hirtelen a szavába vág:

„De a Feri nem tud mást, csak Kaczor Feriset!”

A lakodalmas-legenda koncertek terén nem válogatós, minden felkérésnek igyekszik eleget tenni, s törekszik arra, hogy örömet szerezzen a rajongóinak.

„Igyekszem figyelni arra, hogy elérhető áron menjünk fellépni, ez a pandémia alatt sem volt másképp. Tisztában vagyok vele, hogy az éremnek két oldala van: nem csak a zenészeket érintette rosszul a kialakult helyzet, s ehhez igazítva igyekeztem mindvégig kalkulálni. Úgy járok fellépni, hogy a díjazásába már belekalkuláltam az útiköltséget. A pandémia alatt sem emeltünk az árakon, s azóta sem. Ez a szektor ebből él. Mi is és a rendezvényszervezők, a megrendelőink, mindenki” – mondja Feri, akitől kedvese, Éva veszi át a szót, aki a turnémanagere is egyben.

 „Nem árulok el titkot, ha azt mondom, mindenki szeretne profitot termelni. Néha én magam is megdöbbenek, hogy egy-egy műsoriroda mennyiért adta el Feri showját, bár ez nem ránk tartozik. Részünkről minden legyen olyan, amit a közönség elvár. Van, hogy Feri tűző napon, zakóban áll fent a színpadon és szórakoztatja rajongóit, becsülettel. Volt olyan rendezvényünk is, ahol nekünk kellett összekötni a kábeleket, Ferinek ez sem okozott problémát, megoldotta a helyzetet. Mi is mondhattuk volna, hogy köszi, akkor ezek a feltételek nem megfelelőek, mi inkább megyünk. Inkább azokra az emberekre gondoltunk, akik azért jöttek el, hogy láthassák kedvencüket.”

Feri egy hétvégén egyébként 2-4 fellépést vállal átlagosan, igyekszik adott területen belül mozogni, körülbelül 60 km távolságba szervezik a bulikat. Jobbára sokan jönnek megnézni a zenészt, ám megesett az is, hogy foghíjas volt a közönség.

„Volt, hogy öt embernek kellett énekelnem, volt, hogy ötezernek. Mindig ugyanazzal az elánnal vágok bele, nem teszek különbséget a fellépések között. Kihívásnak tekintem például, amikor egy koncert nehézkesen indul. Van egy mondásom: Abból csinálj jót, amikor ülnek.”

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Hihetetlen, de már nyugdíjas korba lépett Bíró Ica

Farkas Márió 2022.07.06.
A 80-as és 90-es években nem volt ember, aki ne kapta volna fel a fejét Bíró Icára. Férfiak tömegei gyűjtötték és dugdosták zsebnaptárjait, magazinokból kitépett képeit feleségeik elő...

Járai Máté: újra a helyére került minden a kis életemben

Farkas Márió 2022.07.04.
A Jászai Mari-díjas színész hazatért nyaralásából és ma reggel már az RTL Klub Reggeli című műsorában ébresztette a nézőket a tőle megszokott lendülettel.

Zimány Linda covid parával fesztiválozik

AC News 2022.07.02.
Zimány Linda péntek este tiszteletét tette a Balaton Sound VIP szekciójában. Bár körülzsongták a férfiak, mosolya nem volt az igazi. Az AcNews-nak elárulta, miért feszült be egy kicsit.

Huppsz

Dundika megtalálta a hasonmását

AC News 2022.07.05.
Dundika Instagram posztjában leplezte le ikertestvérét. Természetesen nem szó szerint, de tény, hogy megdöbbentő hasonlóság van a képen szereplő hölgy és az egykori playmate között.  

Before/After: Így néz ki Horváth Éva fiatalon és anyaként

Farkas Márió 2022.07.05.
Éva Instagramján mutatta meg jelenlegi és egykori önmagát, és bár az évek elteltek, tényleg nincs miért szégyenkeznie.

Kiss Endi kalandba bonyolódott

AC News 2022.07.05.
A rock nem futó kaland, egy életre szól, ezt tudja jól a Hooligans dobosa is. Kiss Endi hiába van túl az ötvenen, a kalandok továbbra is  vonzzák.
min-mano
video3 - Kategoriak között
video1a - Kategoriak között

AC News

Megtéveszthette egy cég az ingyen napelemre pályázókat

AC News 2022.07.06.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított az EU-SOLAR Nyrt.-vel szemben, amiért megtévesztően ígérheti a lakossági napelem-pályázatok költségmentes előkészítését, illetve kifog...

Péntektől újra csökkennek az üzemanyag árak

AC News 2022.07.06.
Pénteken is változnak a hazai üzemanyagárak, adta hírül  a holtankoljak.hu.

Komposztálják az EFOTT fesztivál biológiai úton bontható hulladékát

AC News 2022.07.06.
Az EFOTT fesztiválon keletkező, biológiai úton bontható hulladékok szelektív gyűjtését, helyszíni előkezelését és további komposztálását is megszervezi a házigazda Magyar Agr&aac...

Sziréna

Potencianövelő tablettákat és cigarettát foglaltak le a pénzügyőrök - Videó

AC News 2022.07.06.
Több mint egymillió szál adózatlan cigarettát, rengeteg Elf Bart, Heetset, vágott dohányt, potencianövelő tablettákat és kábítószergyanús anyagot is találtak a pénzügyőrök egy nagy...

Idős nőkre utazott az angyalföldi rabló - Videó

AC News 2022.07.06.
Idős nők nyakláncait tépte ki a gyanú szerint egy férfi, az angyalföldi rendőrök őrizetbe vették.

Szívszorító felvételek - megkezdődött a harc az utolsó csepp vízért az erdőkben

AC News 2022.07.05.
A nagyobb patakok kivételével szinte az összes kis és közepes vízfolyás kiszáradt a Bükk erdeiben, közölte a napokban a Facebook-oldalán a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület.
video5 - Kategoriak között
min-mano
video3a - Kategóriák között

Itthon

Elindult a sertéshúsfogyasztást ösztönző kampány

AC News 2022.07.05.
Idén tizedik alkalommal indította el az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) a sertéshús fogyasztását ösztönző k...

A forint történelmi mélypontra került

AC News 2022.07.05.
Történelmi mélypontra került a forint az euróval, a dollárral és a frankkal szemben kedden 10 óra körül.    

A mentőből posztolt képet magáról Hoppál Péter kulturális államtitkár

AC News 2022.07.05.
Valószínűleg már túlesett a vakbélműtéten Hoppál Péter kulturális államtitkár, akit mentő vitt el a parlamentből.

Világ

Lemondott a horvát pénzügyminiszter

AC News 2022.07.06.
Személyes okokra hivatkozva, váratlanul lemondott Zdravko Maric horvát pénzügyminiszter - közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) szerdán. A hírt a kormány megerősítette.

Justin Bieber babázik

AC News 2022.07.05.
Feleségével közösen, egy kedves fotón mutatta meg rajongóinak csöpp unokaöccsét.  

Az EP jóváhagyta az euró horvátországi bevezetését

AC News 2022.07.05.
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén támogatta, hogy Horvátország huszadik országként csatlakozzon az euróövezethez január elsején - közölte az uniós parlament kedden.  ...
video1a - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között
min-mano

Profil

A magyar hétköznapok inspirálták az india rendező készülő sorozatát

Farkas Márió 2022.07.05.
Tyagi Pallava közel tíz éve választotta ki hazánkat, akkor filmrendezést tanulni érkezett az országba. Iskolái befejezése után Angliába utazott, ám visszahúzta a szíve Magyarországra, amire ...

Ignácz Judit: Magyarországon gyerekcipőben járnak a társadalmat érintő témák

Farkas Márió 2022.06.30.
Ignácz Judit egy Tolna megyei falucskából indult, s lett mára a magyarországi cigány értelmiség egy meghatározó alakja, aki amellett, hogy társadalmi ügyekben szólal fel, Európa több ország&aa...

Bródy János dalszövegét választotta legújabb kampányához az UNICEF

AC News 2022.06.26.
Bródy-dalszövege jelenik meg az UNICEF gyerekvédelmi szervezet legújabb termékein. A jótékony célú webshop legújabb kampányának elindításában számos népszerű zenész vesz r&eac...

Amiről beszélnek

Három tinédzser mentett meg egy fuldokló férfit

AC News 2022.07.06.
Hihetetlen lélekjelenlétről és bátorságról tett tanúbizonyságot három tizenéves gyerek, akik egy alabamai férfi életét mentették meg. 

Kiderült, hova igazol a magyar válogatott focista

AC News 2022.07.06.
A Paksi FC a hivatalos honlapján erősítette meg a hírt, miszerint Böde Dániel meghosszabbította a szezon végén lejárt szerződését.    

Megnősült Zsidró Tamás legidősebb fia

AC News 2022.07.06.
A sztárok fodrásza eleinte félt, hogy 25 éves fiának korai még a házasság, ám Dominik és  írónő kedvese, Mészáros Dorka készen álltak  az elköteleződésre. &nbs...
min-mano
video3 - Kategoriak között
Video4a - Kategóriák között
Remiz uzlethaz - felugro