A fodrászlányból sikeres divattervező lett

AC News 2022.08.13. Profil

A fodrászlányból sikeres divattervező lett

Corata Mónika kalandos úton lett ruhatervező és üzletasszony, ő a sors kezének tulajdonítja, hogy sikerült megvalósítania gyerekkori álmát. Az AcNewsnak mesélt az életéről, ruhamárkája sikeréről.

 

 

poggyasz - rivalda

-Egészen mást tanult, szinkronszínészeti és szinkronrendező-asszisztensi végzettséget szerzett, majd a Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskolán tanult. Később pedig fodrász képesítést is szerzett. Hogyan lett végül divattervező?


-Gyerekkorom óta sok minden érdekelt, és olyan szerencsés vagyok, hogy sok mindenben ki is próbálhattam magam, a szinkron színészettől az újságírásig. Ám leginkább a divat foglalkoztatott, ezért jelentkeztem a fodrász iskolába, és az egyik legjobb magyar mestertől, Szabó Imrétől tanultam. Sok évig dolgoztam ebben szakmában, amelyben a ruha és a frizura divat kéz a kézben jár. Mindig is tudtam, hogy ruhákkal is szeretnék foglalkozni, csak azt  nem tudtam, hogyan kezdjek neki. Hiszek a tudat alatti határtalan erejében és abban, hogy aminek meg kell történnie, az meg is fog. Így voltam ezzel a tervemmel is, és amikor eljött az ideje jött a lehetőség. A fodrászüzletemnek olyan adottságai voltak, hogy ketté lehetett osztani, így megvalósíthattam a régi álmomat, egy butikot. Elkezdtem ruhákat tervezni, hölgyeket öltöztetni. 

-Tanult divattervezést?Vagy csak autodidakta módon vágott bele?


 -Abszolút autodidakta módon kezdtem el, mondhatni, hogy mára örökös diák vagyok, mert a mai napig tanulok. Legyen szó anyag ismeretről, a szabásvonalakról, stílusokról, kifinomultságról, praktikákról. A butikom kínálatát eleinte egyedileg válogattam össze több nagykereskedésből, de  mindig úgy éreztem, hogy hiányzik valami, mégpedig az én megálmodott ruháim. Határozott elképzelésem volt, hogy miket szeretnék a kínálatban látni, de nem találtam meg a nagykereskedéseknél, így megalkottam a számomra hiányzó ruhadarabokat. A sikert látva egyre több fazonnal kezdetem el kísérletezni. Elsőre nem volt célom a ruhatervezés, inkább a készen levő, szép ruhák arzenálját szerettem volna szélesíteni, de annyi pozitív visszajelzést kaptam a saját kreációimra, hogy felbátorodtam, és amint jött az inspiráció tervezgettem. Természetesen örömömet leltem ebben az önkifejező munkában, és nem volt kérdés, hogy ezt szeretném csinálni, ez az
én utam. 2013-ban hoztam létre a saját márkámat a POMME VERDE -t.

-Ki támogatta a tervében?


-Hála Istennek nagyon sokan, elsősorban a családom, a férjem, a fiam, a barátnőim, és nem utolsósorban a vásárlóim, a vendégeim. Az üzlet felépítése rengeteg munkát és kitartást igényelt, végül meghozta a visszaigazolást, hogy érdemes ezzel foglalkozni. Ez olykor sok időt vesz igénybe, ami a család a rovására megy, de soha nem kaptam érte szemrehányást, és ez nagyon nagy segítség volt. A barátaimnak is sokat köszönhetek, akik az elejétől kezdve támogattak, volt, aki az induláskor anyagilag, de sokan a munkájukkal, a bennem levő hitükkel, vagy csak a jelenlétükkel segítettek, és teszik a mai napig. Nagyon szerencsés vagyok, mert olyan emberek vesznek körül, akik szívből örülnek a sikereimnek.

-Mi inspirálja?


- Nagyon sok minden által tudok inspirálódni legyen az egy jó könyv, zene. Akár egy frizura is elég, hogy beugorjon egy új fazon ötlete.

-Érdemes Magyarországon ruhatervezéssel foglalkozni?


-Ezt csak az én szemszögemből tudom megválaszolni a kérdést, nekem határozottan igen. Engem mindig feltölt a pozitív visszajelzés. Fontosnak tartom a minőséget, amit meghálálnak a vásárlóim azzal, hogy visszatérnek, mert nem csak jó fazonokat, hanem évekig hordható darabokat kapnak.

-A különböző izgalmas kiegészítőkkel „megbolondítva” a sportos ruha két perc alatt elegáns öltözékké alakul. Ez a fő koncepció?


-A ruháim nagy többsége így készül, nagyon jól variálhatók együtt. Különböző kiegészítőkkel pedig megváltoztathatjuk a stílusukat, sportosból akár elegánssá varázsolhatjuk szettünket. Mini inspirációs videókat is szoktam készíteni, hogy a vevőim lássák, hogyan lehet ezt a legkönnyebben kivitelezni. A fő koncepció az egyszerűen-nagyszerű.


 

- Hány darab kell ahhoz, hogy egy jól variálható kollekciót kapjunk?
 

-Vannak mini kollekcióim, amelyek egy motívum felhasználásával több féle fazonból állnak, ezeket nagyon jól lehet egymással variálni. De ha van két nadrágunk, két ruhánk, egy szoknyánk és 3-4 különböző felsőnk, egy blézer vagy kis dszeki, ezekből már
számos szettet lehet összepárosítani. Ebben is nagy szeretettel szoktam segíteni annak, akinek igénye van rá.

- Melyek a kedvenc felhasznált anyagok?


-Mivel inkább a sportos utcai darabok híve vagyok, ezért ennek megfelelően a pamut, viszkóz és futter anyagok az első számú kedvencek. Az idén számos új fazont kreáltam, amihez egy új vászon anyagot fedeztem fel, ez most a legnagyobb favoritom.

- A legelső divat show-ja 2018-ban került megrendezésre az Ndustrial Studios-ban. Azóta is tart divatbemutatókat?


-Nagy-nagy álmom ismét megrendezni, mert a 2018-as divat show nagyon jól sikerült és feltöltött.  Viszont amikor új bemutatót terveztünk sajnos jött a világjárvány, ami azóta is  nehézséget okoz bármilyen rendezvény lebonyolításánál. Újra és újra felmerül, hogy milyen formában és hol lenne a legjobb megrendezni egy ilyen eseményt, és jelenleg is dolgozunk a megvalósításon. Reményeim szerint idén egy őszi-téli kreációkat felvonultató mini fashion show-t létre tudunk hozni.

- Kikből állnak a törzsvásárlói?


-A törzsvásárlói köröm határozottan a 30 plusszos vagány, divatra érzékeny hölgyekből áll, akik nyitottak az ízlésvilágomra, és fontos számukra a minőség és a kiszolgálás is. Ismerem
a törzsvásárlók igényeit, mi az, amit szeretnek, mi az ami jól áll nekik. Úgy érzem,
hogy a kialakult kapcsolatunk kölcsönös bizalmon és tiszteleten is alapul. A nálam vásárló nők roppant igényesek és jófejek. A vásárlás pedig mindig több, mint egy sima üzlet: mindig meg van spékelve egy kis eszmecserével, női titkokkal.

- Online vagy az üzletben értékesítenek több darabot?


-Az üzletben sokkal nagyobb forgalmat bonyolítunk mint online. Szívesebben látogatnak el hozzánk személyesen és próbálják fel a ruhákat, de természetesen, akiknek nincs rá lehetőségük, azok az online felületeinket veszik igénybe.

- Közismert emberekkel vagy civil modellekkel szereti reklámozni a termékeket?


-Nagyon nagy megtiszeltetés számomra, hogy egyre több ismert hölgy jelenik meg az üzletemben és örömmel vásárol nálam. Amikor ő hordja az általam tervezett ruhákat és meg is osztja a social média felületein, az felemelő érzés számomra, és nyilván szuper reklám, amiért nagyon hálás vagyok. A reklámot nem annyira üzleti, inkább érzelmi alapon szeretem megközelíteni.


-Külföldre is értékesít?

-Külföldre szoktunk értékesíteni, általában a kint élő magyarok felfedeztek fel minket, azóta sokan a törzsvásárlóink lettek. Számos országba vitték már a ruháinkat, mint például Angliában, Romániában, Ausztriában,Németországban, Írországban, Svédországban, és még Auszráliában és az Egyesült Államokban is viselnek PommeVerdét.
A legnagyobb elismerés, amikor ezekben az országokban leszólítják a vásárlóimat, hogy hol vették a ruhájukat.

-Saját tervezésű ruháit viseli a hétköznapokban?


- Az üzlet 80%-a saját tervezésű ruhákból áll, de a fennmaradó részt egyedileg hetente összeválogatom különböző beszerzési helyekről. Így nagyon sok saját tervezésű ruhámat hordom, de a beszerzett áruból is sok landol a gardróbomban.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Marsi Anikó: Ha a gyerekeim nem fogadták volna el a párom, akkor ő nem léphette volna át a ház küszöbét

AC News 2022.10.07.
A híradóst teljesen kicserélték, amióta szeptember elején kiderült, hogy titokban másodszor is férjhez ment. A Femcafé Inspiráló Nők Gáláján igaz egyedül jelent meg, de lélekben ott vo...

Díjazták az Aranyélet sztárját, Döbrösi Laurát, akire nem csak a színpadon érdemes odafigyelni

AC News 2022.10.07.
A Femcafé már a negyedik alkalommal kereste meg azokat az inspiráló hölgyeket, akik tevékenységükkel, hozzáállásukkal, személyiségükkel példaként szolgálhatnak mindenki szám&a...

Hurrikán pusztított Polgár Tünde otthonában

Pataki József 2022.10.06.
Polgár Tünde és családja a téli időszak nagy részét floridai otthonukban szokták tölteni. Most még Magyarországon tartózkodnak, ahonnan aggódva figyelték, mekkora pusztítást végzett n&...

Huppsz

Otthon is ad a megjelenésére Liptai Claudia, nem visel mackónadrágot

AC News 2022.10.07.
A műsorvezető szerint nem kell szégyellni, ha valaki szereti és követi a divatot, ettől senki nem válik felszínessé.  

Kökény Attila a kukások pártjára állt: Adják meg a kukásoknak azt, ami jár nekik!

Pataki József 2022.10.07.
Áldatlan állapotok uralkodnak az énekes háza előtt, mint ahogy a főváros többi részén is.

Már a második évfordulójukat ünnepelték, ám még mindig randiznak, mint megismerkedésükkor

AC News 2022.10.06.
Nádai Anikó és vőlegénye, Hajmásy Péter megismerkedésük második évfordulóját ünneplik, és boldogabbak nem is lehetnének.
video3a - Kategóriák között
video5 - Kategoriak között
video1a - Kategoriak között

AC News

Óriásplakáton keres magának barátnőt egy szűz srác

AC News 2022.10.06.
Óriásplakáton, arcát felvállalva keres barátnőt egy angol férfi, aki még sosem randizott.

Fehér cápákra vadászó kardszárnyú delfinekről készültek különleges felvételek - Videó

AC News 2022.10.06.
Soha nem látott részletességű felvételek készültek egy csapat kardszárnyú delfinről, amint egy órán keresztül üldöznek, majd megölnek több fehér cápát a dél-afrikai partok k&oum...

Áramjelentés fogja követni a televíziós időjárás-jelentéseket

AC News 2022.10.06.
Franciaországban a megszokott televíziós időjárás-jelentések a télen várható energiaválság miatt úgynevezett áramjelentéssel egészülnek ki, melyek az ország energiaháló...

Sziréna

A szomszéd mentette meg az erkélyről lógó gyermeket

AC News 2022.10.07.
Átmászott a korláton egy négyéves kislány, akit édesanyja hagyott egyedül hódmezővásárhelyi otthonában. A nő ellen kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás.

Felfüggesztett szabadságvesztést is kaphat a büntetőfékező sofőr - Videó

AC News 2022.10.06.
Vádat emeltek egy 36 éves férfival szemben, aki büntetőfékezett és ezzel balesetet okozott, majd elhajtott. Komoly büntetést kaphat.    

Megvertek egy utast a villamoson - Videó

AC News 2022.10.06.
Belekötöttek egy utasba a 3-as villamos megállójában és megverték a villamoson. 
video3a - Kategóriák között
video3 - Kategoriak között
video2a - Kategóriák között

Itthon

Semjén Zsolt: ahol a hősöket nem felejtik, ott mindig lesznek újak

Pataki József 2022.10.07.
Semjén Zsolt szerint ahol a hősöket nem felejtik, ott mindig lesznek újak. Magyarország miniszterelnök-helyettese az aradi Szabadság-szobornál az aradi vártanúk emléknapján tartott csütörtök esti megemlék...

Szijjártó: ösztönözni kell a nemzetközi vállalatok munkahelyteremtő beruházásait

Pataki József 2022.10.07.
Magyarország akkor tudja fenntartani a gazdaság növekedési pályáját, ha továbbra is sikeresen ösztönzi a nagy nemzetközi vállalatok magyarországi munkahelyteremtő beruházásait - írta Szijjá...

Agrárminisztérium: újabb segítséget kapott a tejelő szarvasmarha ágazat

Pataki József 2022.10.07.
Sikerrel zárult a tejelő szarvasmarha ágazat állatjóléti támogatásának meghosszabbítása - jelentette be pénteki közleményében az Agrárminisztérium.

Világ

Fiala: az Európai Politikai Közösség első ülésére Európa számára kritikus pillanatban került sor

Pataki József 2022.10.07.
Az európai vezetők első tanácskozására az Európai Politikai Közösség (EPC) keretében a kontinens számára kritikus pillanatban került sor - jelentette ki Petr Fiala cseh miniszterelnök a tárgyalásokat k...

Kreml: Zelenszkij lényegében világháború kirobbantására szólított fel

Pataki József 2022.10.07.
Lényegében világháború kirobbantására szóló felhívás volt, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy Oroszország elleni megelőző csapást sürgetett a NATO-tól - jelentette ki a RIA Nov...

Biden: Amerika alternatív megoldások felé fordul az OPEC+ kőolaj-kitermelés csökkentéséről szóló döntése után

Pataki József 2022.10.07.
Az OPEC-országok határozata a kőolaj-kitermelés csökkentéséről alternatív beszerzési források felkutatására kényszeríti az Egyesült Államokat - közölte az amerikai elnök csüt&ou...
video3 - Kategoriak között
video2a - Kategóriák között
video1a - Kategoriak között

Profil

Vegán Vera: Nem lehetek állatbarát, ha szelektálom, kit eszek meg, kit zárok ketrecbe, vagy kiből csinálok lábbelit

AC News 2022.10.01.
Nyomós oka volt Vegán Verának, hogy ezt az életmódot válassza. Idővel a téma szakértőjévé vált, blogot vezet, és elhivatottan segíti mindazokat, akik vele tartanak ezen az úto...

Meglepő: Iker ikerkutatók vizsgálódnak a betegségek hátteréről

AC News 2022.09.23.
Dr. Tárnoki Ádám Domonkos és dr. Tárnoki Dávid László radiológusok 2007-ben hozták létre a magyar Ikerregisztert. Az iker ikerkutatók egy- és kétpetéjű ikerpárok bevonásával...

Rónai Egon: Az inspiráló nő olyan, mint egy inspiráló férfi, azzal a különbséggel, hogy mi férfiak nagyobb csodálattal nézünk rá

AC News 2022.09.10.
2022-ben immáron negyedik alkalommal fogják átadni az Inspiráló Nők-díjat hét kategóriában októberben a Nők Gáláján. Rónai Egonnal, az ATV műsorvezetőjével beszélgettünk, aki a re...

Amiről beszélnek

Visszatérhet a Sztárban sztár leszek! kiesője

AC News 2022.10.07.
A TV2 tehetségkutatójának folytatását Kálóczi Réka súlyos balesete jelentősen befolyásolja, és felmerült annak lehetősége is, hogy akár egy kiesett versenyzőt tesznek be a helyére.

Világsztár erősíti a Dancing with the Stars mentorcsapatát

AC News 2022.10.07.
Megérkezett Budapestre a Vadangyal és a Te vagy az életem sorozatsztárja, Facundo Arana.

Szexualitásáról vallott a színésznő

Pataki József 2022.10.07.
A Pretty Little Liars sztárja a TikTokon 'coming outolt'.
video3 - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között
Remiz uzlethaz - felugro