Lajcsi felesége súlyos milliókra perelheti a magyar államot

Virág Márton 2022.12.08. Rivalda

Lajcsi felesége súlyos milliókra perelheti a magyar államot

„Kérjen bocsánatot a meghurcolt Galambos Boglárkától a hatóság.”

poggyasz - rivalda

Galambos Boglárka kálváriája hét évvel ezelőtt, szeptember végén kezdődött, amikor a hatóság a víz,-gáz,- és áramlopással gyanúsított férjével mindkettőjüket bilincsben elvitte el, majd letartóztatta.

Míg Lajcsit tegnap jogerősen 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék, addig Boglárkát felmentette minden vád alól. Ez azt jelenti, hogy a háromgyermekes édesanya ártatlan, a rendőrség hamisan gyanúsította, az ügyészség pedig hamisan vádolta őt a súlyos bűncselekmények elkövetésével.

Boglárka emberként, édesanyaként olyasmit élt át az elmúlt hét évben, amit a világ összes pénze sem képes feledtetni vele. Hiszen két fia és lánya szeme láttára verték bilincsbe. Majd a rendőrök azzal fenyegették őt, hogy kihívják a gyámhatóságot és intézetbe viszik a gyerekeit. A zárkában pedig hiába tudta, hogy ártatlan, a sorsa kilátástlannak tűnt.

„Ha a kártalanítás szempontjából nézzük, minden egyes hasonló ügy egyedi elbírálás alá esik. De úgy vélem, Boglárka jó eséllyel tízmilliókra perelheti a magyar államot” – válaszolta az AcNews kérdésére dr. Jován László ügyvéd, aki a Belügyminisztériumtól minden idők legmagasabb hazai kártérítési összegét, 100 millió forintot fizettetett ki az ártatlanul elítélt védencének.

„Galambos Lajos feleségének két jogcímen is járhat sérelemdíj – folytatta dr. Jován László. - Az egyik, hogy olyan bűncselekmény elkövetésével vádolták meg, amihez semmi köze nem volt. Mégis megalázták, meghurcolták, megfosztották őt a jó hírnevétől."

"A másik jogcím, hogy súlyos betegsége ellenére 12 napra rács mögé zárták, ahol nem volt biztosítva számára a gyógyuláshoz szükséges pihenés sem. Ha egy egészséges embert egy szűk zárkában őriznek, az sem tud pihenni, nemhogy egy súlyosan beteg édesanya" - zárta gondolatait az ügyvéd.

Tény, hogy az ügyész valamiért megtehette, hogy ne mutasson embereséget a három hónappal korábban életmentő műtéten átesett édesanyával szemben. Akinek ügyvédje odaadta ugyan Boglárka orvosi papírjait, de a vád képviselője még csak a kezébe sem vette a dokumentumokat. És így döntött az ártatlan nő letartóztatásáról.

„Számtalan vérlázító, égbekiáltó igazságtalanság történt az eljárás során és a tárgyalóteremben is – háborgott az ítélethirdetés után az AcNews riporterének dr. Fröchlich Krisztián, Galambos Lajos ügyvédje. – A bíró a védencemet 3 év 6 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Az elsőfokú ítélethez képest súlyosbító döntését azzal indokolta, hogy ez majd a társadalom számára kellőképpen visszatartó erővel bír.”

„Sokkolta a hír a védencemet - folytatta Lajcsi ügyvédje. - Hiszen a védencem az 54 millió forintos kárt már korábban megfizette. Ennek ellenére a törvényszék 15 millió forint bírsággal, 12 millió forint vagyonelkobzással sújtotta. A cégét pedig 5 millió forintra büntette, ráadásul meg kell fizetnie az 5 milliós bűnügyi költséget. Ez így 87 millió forintra rúg.”

Dr. Fröchlich Krisztián biztos benne, hogy Lajcsi a karácsonyt még otthon, a családjával  töltheti. Szerinte kora tavasszal kell börtönbe vonulni a védencének.

„A hatóság kérjen bocsánatot Galambos Boglárkától. És a harmadrendű vádlott feleségétől is, akit szintén felmentettek minden vád alól. Hiszen az ügyészség úgy kért letöltendő börtönt rájuk, hogy tudta: semmilyen bizonyíték nincs ellenük” – fakadt ki dühösen a sztárügyvéd.

Galambos Boglárkát telefonon értük utol, de nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

 

 

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Judi kénytelen bogyókat szedni, hogy kicsit lelassuljon

Polesz Anita 2023.02.03.
Az énekesnő új kihívásra vágyott az életében, most megkapta. Főműsoridőben tér vissza a képernyőre, ám annyira izgul, hogy tompítania kell a felfokozott állapotát.

Beszédes bejegyzés – Botoxoltatott az énekesnő?

Pataki József 2023.02.03.
Mardoll a minap furcsa bejegyzést tett közzé, amelyben plasztikai beavatkozásra utalt.

ByeAlex eltűnik az X-Faktorral együtt, de jön a The Voice

Virág Márton 2023.02.03.
Tizenegy év után kifulladt az RTL tehetségkutató műsora, de itt van helyette az új.

Huppsz

Sokkoló videó – Szörnyű állapotban van Ozzy Osbourne

Pataki József 2023.02.03.
 A rocklegenda bottal is alig bír járni…

Nagy bajban van Katalin hercegné

Pataki József 2023.02.03.
Óriási népharag zúdult az eddig népszerű hercegnére.

Fekete Dávid a börtönben imádkozott a kisfia életéért

Virág Márton 2023.02.03.
Az orvosok 4 napig harcoltak a gyerekért, aki kiesett az ablakon.

AC News

Megújult a magyarok kedvenc édessége - cukorbetegek, fogyókúrázók is csemegézhetnek

Polesz Anita 2023.02.03.
Hozzáadott cukor nélküli magyar túró rudit dobtak piacra.

Brutális havazással, szélviharral csap le a tél

Virág Márton 2023.02.03.
Vegyük elő újra a szánkót és a hólapátot. Na, meg a tundrabugyit.

Sajnos fel kell tekerni a fűtést - az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet

Polesz Anita 2023.02.02.
Az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet: a jövő hét elején számottevő talajfagy is kialakulhat, és a hideg a növényeket is nyugalomra inti - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök&...

Sziréna

Spinning közben esett össze az edzőteremben egy huszonéves

Polesz Anita 2023.02.03.
Spinning edzés közben lett rosszul az a 25 év körüli fiatal, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét egy óbudai edzőterembe.

Halálosan megfenyegettek és kiraboltak egy nőt Óbudán

Polesz Anita 2023.02.03.
Egy 26 éves férfi és egy 29 éves nő fényes nappal megtámadtak és kiraboltak egy Óbudán sétáló nőt úgy, hogy a férfi azzal fenyegette meg, hogy megöli, ha nem engedelmeskedik.

Perceken múlt a tini élete, szénmonoxid-mérgezést kapott

Polesz Anita 2023.02.03.
Szén-monoxid-mérgezés miatt került kórházba egy kamaszlány Kaposváron. 

Itthon

„Nincs kibúvó az árstopszabályok alól”

Pataki József 2023.02.03.
Nincs kibúvó az árstopszabályok alól, azok betartását a kormány továbbra is elvárja a kereskedőktől - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten a kormányszóvivő.

Tovább emelkedik az egészségügyi dolgozók bére

Pataki József 2023.02.03.
A kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését: február elején érkezik az orvosok emelt bére és a háziorvosi szolgáltatók is a béremelés összegével nö...

Bakondi: egységes európai fellépésre van szükség

Pataki József 2023.02.02.
A biztonság érdekében egységes európai fellépésre van szükség az illegális bevándorlás megfékezésére - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütö...

Világ

Kinevezte a magyar segédpüspököt Ferenc pápa

Pataki József 2023.02.03.
Ferenc pápa elfogadta a  hetvenötödik életévét betöltött Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök lemondását, és kinevezte a tisztségre Martos Levente Balázst, a Központi Papne...

Kitálalt Kínáról a CIA igazgatója

Pataki József 2023.02.03.
Az amerikai hírszerzés szerint a kínai elnök arra utasította országa hadseregét, hogy 2027-re álljon készen Tajvan lerohanására.

Lavrov: a Nyugat az „oroszkérdés” megoldására törekszik

Pataki József 2023.02.02.
A Nyugat megpróbál akkora vereséget mérni Oroszországra, hogy az évtizedekig ne tudjon magához térni. Ez az "oroszkérdés" megoldására tett kísérlet - jelentette ki Szergej Lavrov orosz kü...

Profil

Karáth Emil tengerbiológus megmentené a tengeri élővilágot

Marinov Zsuzsanna 2023.02.03.
A tengerbiológus, profi búvár és díjnyertes producer egyedüli magyarként dolgozott már környezetvédelmi projektekben, és kicsit sem tartja extrémnek, hogy merülései során cápákkal tal&aac...

Sávolt Karolina: Mindegyik képemhez fűződik valamilyen törtènet

Polesz Anita 2023.01.28.
Sávolt Karolina még csak hetedik osztályos, de már korunk egyik legfiatalabb alkotó művésze. A festészettel 9 éves korától kezdett el foglalkozni, online módon sajátította el tudásának alap...

Rigó Márta: Nekem a festés a mentsváram

Pataki József 2023.01.19.
Rigó Márta, vagy ahogy a követői hívják, Márti néni egy igazi „internetmami”, akinek mára már tizenegyezer követője van a YouToubon, és több mint 36 ezer a Facebookon is. Vagányan, szókimond&oac...

Amiről beszélnek

Torkán akadt a harcsának a kutya, mindketten belepusztultak - Fotó

Polesz Anita 2023.02.03.
Döbbenten fogadták a hírt a kiskunlacházi Duna-parti otthonából eltűnt, chipes kiskutya gazdái, hogy elcsavargott házikedvencüket egy óriásharcsa kapta el.

30 éves lett a világ legidősebb kutyája

Pataki József 2023.02.03.
Az eb, kölyökkorában majdnem elpusztult, de végül élete rekordhosszú lett.

A kanadaiak szokatlan gyásza – Nincs már jövendőmondó mormotájuk

Pataki József 2023.02.03.
Kanadában már javában készültek a minden évben megrendezésre kerülő Mormota-napra, mikor rossz hír érkezett.
Remiz uzlethaz - felugro